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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoABERLE, E. D.; FORREST, J. C.; GERRARD, D. E.; MILLS, E. W. Principles of meat science. 5th ed. Dubuque: Kendall/Hunt, c2012. 395 p.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGÓMEZ, J. F. M.; CÔNSOLO, N. R. B.; ANTONELO, D. S.; BELINE, M.; GAGAOUA, M.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Impact of cattle feeding strategy on the beef metabolome. Metabolites, v. 12, 640, 2022. 14 p.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. M.; BARBOSA, L. C.; PADILLA, A. H.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Metabolomic signature of genetic potential for muscularity in beef cattle. Animal Biotechnology, v. 32, n. 4 , 2021. 1 - 11

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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4.Imagem marcado/desmarcadoABERLE, E. D.; FORREST, J. C.; GERRARD, D. E.; MILLS, E. W.; HEDRICK, H. B.; JUDGE, M. D.; MERKEL, R. A. Principles of meat science. 4.ed. Iowa: Kendall/Hunt Publishing, 2001. 354 p.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCÔNSOLO, N. R. B.; BUARQUE, V. L. M.; SILVA, J.; POLETI, M. D.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; GOMEZ, J. F. M.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SARAN NETO, A.; SILVA, S. L. Muscle and liver metabolomic signatures associated with residual feed intake in Nellore cattle. Animal Feed Science and Technology, v. 271, 114757, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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6.Imagem marcado/desmarcadoANTONELO, D. S.; CÔNSOLO, N. R. B.; GÓMEZ, J. F. M.; BELINE, M.; GOULART, R. S.; CORTE, R. R. P. S.; COLNAGO, L. A.; SCHILLING, M. W.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Metabolite profile and consumer sensory acceptability of meat from lean Nellore and Angus × Nellore crossbreed cattle fed soybean oil. Food Research International, v. 132, a. 109056, 2020. 1 - 9

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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7.Imagem marcado/desmarcadoANTONELO, D. S.; GÓMEZ, J. F. M.; CÔNSOLO, N. R. B.; BELINE, M.; COLNAGO, L. A.; SCHILLING, M. W.; ZHANG, X.; SUMAN, S. P.; GERRARD, D. E.; BAILEIRO, J. C. C.; SILVA, S. L. Metabolites and metabolic pathways correlated with beef tenderness. Meat and Muscle Biology, v. 4, n. 1, a. 19, 2020. 1 - 9

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; HIGUERA-PADILLA, A.; BARBOSA, L. C. G. S.; ZAWADZKI, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Selection for growth and precocity alters muscle metabolism in Nellore Cattle. Metabolites, v. 10, n. 58, 2020. 1 - 12

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCÔNSOLO, N. R. B.; SILVA, J.; BUARQUE, V. L. M.; SAMUELSSON, L. M.; MILLER, P.; MACLEAN, P. H.; MORAES, T. B.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; SARAN NETTO, A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L. Using TD-NMR relaxometry and 1D 1 H NMR spectroscopy to evaluate aging of Nellore beef. Meat Science, v. 181, a. 108606, 2021. 1-10

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  28/09/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 4
Autoria:  GÓMEZ, J. F. M.; CÔNSOLO, N. R. B.; ANTONELO, D. S.; BELINE, M.; GAGAOUA, M.; HIGUERA-PADILLA, A.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SILVA, S. L.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Impact of cattle feeding strategy on the beef metabolome.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Metabolites, v. 12, 640, 2022.
Páginas:  14 p.
ISSN:  2218-1989
DOI:  https://doi.org/10.3390/metabo12070640
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The present study explored changes in the meat metabolome of animals subjected to Different finishing systems and growth rates. Thirty-six Angus × Nellore crossbred steers were used in a completely randomized design with four treatments: (1) feedlot system with high average daily gain (ADG; FH); (2) feedlot system with low ADG (FL); (3) pasture system with high ADG (PH); and (4) pasture system with low ADG (PL). After harvest and chilling, Longissimus thoracis (LT) muscle samples were taken for metabolite profile analysis using nuclear magnetic resonance. Spectrum was analyzed using chenomx software, and multi- and mega-variate data analyses were performed. The PLS-DA showed clear separation between FH and PL groups and overlap among treatments with different finishing systems but similar for matching ADG (FL and PH) treatments. Using a VIP cut-off of around 1.0, ATP and fumarate were shown to be greater in meat from PL cattle, while succinate, leucine, AMP, glutamate, carnosine, inosine, methionine, G1P, and choline were greater in meat from FH. Comparing FL and PH treatments, glutamine, carnosine, urea, NAD+, malonate,lactate, isoleucine, and alanine were greater in the meat of PH cattle, while G6P and betaine were elevated in that of FL cattle. Relevant pathways were also identified by differences in growth rate (FH versus PL) and finishing system were also noted. Growth rate caused a clear difference in meat metabolism that was highlighted by energy metabolism and associ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Feeding system; Growth rate.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146903/1/P-Impact-of-Cattle-Feeding-Strategy-on-the-Beef-Metabolome.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18050 - 1UPCAP - DDPROCI.22/882022/95
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